> gemeenten met elkaar > mennomaaltijden

Mennomaaltijden

 
 

Als je met elkaar eet, raak je op een andere manier in gesprek dan bij een dienst of in een gespreksgroep. Samen eten versterkt de onderlinge band, je leert elkaar beter kennen.
Het is een waardevolle aanvulling op van het gemeente-zijn, of misschien moeten we zeggen: een waardevol onderdeel van dat gemeente-zijn.
De naam is, zoals alles wat bij de doopsgezinden met ‘menno’ begint, afgeleid van Menno Simonsz, de Nederlandse kerkhervormer die in de 16e eeuw richting gaf aan de stroming der doopsgezinden.

De mennomaaltijden worden vanouds per gemeente georganiseerd, maar staan open voor deelnemers vanuit beide gemeenten.


Locatie Almelo

Mennomaaltijden worden op de eerste woensdag van de maand gehouden gedurende het winterseizoen, in totaal zeven keer. Ze worden al sinds 1990 goed bezocht door gemeenteleden en anderen, zo’n 20 tot 25 personen per keer. De gevarieerde menu’s worden gekookt door verschillende personen en bestaan uit drie gangen met koffie en wat lekkers toe. De prijs bedraagt € 6,00 per persoon, waarvan € 1,- wordt afgedragen aan Diaconaal Asiel Fonds Twente.

Het seizoen wordt feestelijk afgesloten met een buffetje door verschillende koks, en met Sinterklaas is er voor iedereen een presentje. Tijdens de maaltijd is er ruimte voor een inspirerend woord door één van de deelnemers.
Meer informatie bij Anke Meier | e-mail | tel. 0546-492733


Locatie Hengelo
Hier verzorgt een ‘maaltijdgroepje’ twee tot drie keer per jaar een mennomaaltijd in de ontmoetingsruimte van het Tuindorp Zwembad, Vijverlaan 63, Hengelo. De prijs varieert van 5 tot 7 euro. Een glaasje vooraf, een voor- en hoofdgerecht en koffie met wat lekkers.

Naast de mennomaaltijden zijn er in Borne, Enschede en soms ook Almelo zo nu en dan pot-luck-lunches of –maaltijden, waarbij ieder wat te eten meeneemt. Altijd weer een verrassing.

 

 
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeenten Almelo   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Twente Zuid-Oost
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2023 Doopsgezind.nl