> gemeenten met elkaar > mennomaaltijden

Mennomaaltijden

Als je met elkaar eet, raak je op een andere manier in gesprek dan bij een dienst of in een gespreksgroep. Samen eten versterkt de onderlinge band, je leert elkaar beter kennen.
Het is een waardevolle aanvulling op van het gemeente-zijn, of misschien moeten we zeggen: een waardevol onderdeel van dat gemeente-zijn.
De naam is, zoals alles wat bij de doopsgezinden met ‘menno’ begint, afgeleid van Menno Simonsz, de Nederlandse kerkhervormer die in de 16e eeuw richting gaf aan de stroming der doopsgezinden.

De mennomaaltijden worden vanouds per gemeente georganiseerd, maar staan open voor deelnemers vanuit beide gemeenten.


Almelo

De gemeente Almelo houdt mennomaaltijden op de eerste woensdag van de maand gedurende het winterseizoen, in totaal zeven keer. Ze worden al sinds 1990 goed bezocht door gemeenteleden en anderen, zo’n 20 tot 25 personen per keer. De gevarieerde menu’s worden gekookt door verschillende personen en bestaan uit drie gangen met koffie en wat lekkers toe. De prijs bedraagt € 5,50 per persoon, waarvan € 1,- wordt afgedragen aan de Almelose Voedselbank.

Het seizoen wordt feestelijk afgesloten met een buffetje door verschillende koks, en met Sinterklaas is er voor iedereen een presentje. Tijdens de maaltijd is er ruimte voor een inspirerend woord door één van de deelnemers.
Meer informatie bij Anke Meier | e-mail | tel. 0546-492733


Twente Zuid-Oost
In de Doopsgezinde Gemeente Twente Zuid-Oost verzorgt een ‘maaltijdgroepje’ twee tot drie keer per jaar een mennomaaltijd in de ontmoetingsruimte achter de kerk van de CEME (Chinese Evangelical Mission Church), Boddenkampstraat 2b. De prijs varieert van 5 tot 7 euro. Een glaasje vooraf, een voor- en hoofdgerecht en koffie met wat lekkers.

Naast de mennomaaltijden zijn er in Borne, Enschede en soms ook Almelo zo nu en dan pot-luck-lunches of –maaltijden, waarbij ieder wat te eten meeneemt. Altijd weer een verrassing.

In verband met de Corona situatie zijn er momenteel geen Menno-maaltijden.

 

 
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeenten Almelo   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Twente Zuid-Oost
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2022 Doopsgezind.nl